Úspěchy našich recitátorů v okresním kole soutěže

24.03.2017 21:21

Opět po roce se do Vyškova vydalo reprezentační trio recitátorů, jednoznačných vítězů kola školního.
Markéta Moudrá, žákyně páté třídy jela obhajovat loňské vítězství, Vítek Kudla ze čtvrté třídy jí konkuroval ve stejné kategorii. Zdislava Nováková, žačka devátého ročníku, jako již ostřílená soutěžící, bojovala v kategorii nejstarších.
Markéta se svým dechberoucím přednesem básně Ivana Martina Jirouse – Magora umlčela všechny diváky a ohromila porotu. V konkurenci téměř třiceti dětí nenašla přemožitele a získala nejen první místo, ale i postup do krajského kola. Vítek byl jediným soutěžícím, kterému se podařilo obecenstvo rozesmát a dokázat tak, že poslech poezie může být velmi zábavný. Vítek vsadil na "Lichožrouty" Pavla Šruta a obsadil třetí místo. Zdislava Nováková si vybrala pro svoje vystoupení komickou prózu "Hrdý Budžes" a básně Jana Skácela. Završila tak úspěšné tažení našich žáků ziskem čestného uznání.  

Markétě, Vítkovi a Sisi děkujeme za vzornou reprezentaci školy, za čas a úsilí, které věnovali přípravě na soutěž. Blahopřejeme k těmto  úspěchům a přejeme Markétě totéž v kole krajském.

Zpět

© 2013 Všechna práva vyhrazena.