Spolupráce školy s B. Braun Avitum Austerlitz

18.04.2017 08:06

Ve školním roce 2009/2010 zahájila Základní škola Tyršova ve Slavkově u Brna spolupráci s odborným pracovištěm, které v současnosti nese název B. Braun Omnia ve Slavkově u Brna.

První okruh spolupráce byl navázán s rehabilitačním pracovištěm. V rámci dlouhodobého školního projektu Optimalizace pohybového režimu školy jako základ prevence vadného držení těla dětí zaměřený na rovná záda je každým rokem odborníkem z rehabilitace proveden kineziologický rozbor držení těla dětí na prvním stupni školy. Tento projekt od svého počátku je velkým přínosem pro podchycení případných odchylek v držení těla dětí, možnost nápravy a především jejich prevence.

Další okruhy vzájemné spolupráce se rozvíjejí v současnosti a týkají se především nově vzniklé části pracoviště Domov s úsměvem v B. Braun Omnia.

Žáci základní školy pro seniory v hodinách výtvarné výchovy nakreslili sérii obrázků, které zde slouží jako velmi pěkná výzdoba pokojů i chodeb. Děti z prvního stupně dochází na besedu se seniory.

S příchodem jara je postupně navazována další oblast spolupráce. Žáci sedmých ročníků v rámci vyučovacího předmětu Člověk a svět práce zahájí svoji činnost -  práci na pozemku právě ve venkovním areálu Domova s úsměvem. Na vytvořených záhoncích budou pěstovat zeleninu, bylinky a okrasné květiny ve spolupráci s obyvateli Domova. Příchod dětí do Domova určitě starší generaci zpestří jejich denní program. Na druhé straně mohou žáci získat od seniorů jejich zkušenosti a znalosti.

V každém případě vzniklá spolupráce vede i k výchově dětí týkající se jejich chování ke starším lidem.

Mgr. Hana Charvátová

Zpět

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode