Pohár rozhlasu - obrovský úspěch

22.05.2017 10:21

18. květen 2017 se bezpochyby zapíše do historie naší školy díky fantastickému úspěchu mladších žákyň, které vyhrály okresní kolo prestižního atletického klání ve Vyškově. Poháru rozhlasu se letos účastnil rekordní počet základních škol. I přes obrovskou konkurenci se naše dívky dokázaly vždy probojovat na přední pozice a po součtu bodů ze všech atletických disciplín se umístily na nejvyšším stupni s celkovým ziskem 4 708 bodů. Postupují tak do krajského kola, které se koná 23. 5. 2017 v Břeclavi.

Nejlepší výkony podaly Adéla Červinková (1. místo ve skoku vysokém, 2. místo ve skoku do dálky) Tereza Urbanová (2. místo v běhu na 600 m), Nela Navrátilová (5. místo v běhu na 60 m) a Karolína Hornová (5. místo v hodu míčkem).

Také naši hoši se statečně prali ve všech disciplínách a do každého závodu dali maximum. Po konečném součtu bodů z jednotlivých disciplín (3 446) obsadili krásné 6. místo, což dokazuje, jak byla chlapecká kategorie našlapaná.

Tomuto sportovnímu klání předcházelo okresní kolo starších žáků a žákyň v úterý 16. května. Naši reprezentanti se také neztratili.  Dívky obsadily sedmou příčku se ziskem 4520 bodů a chlapci skončili také sedmí s 4527 body.

 Nejlepší výkony podaly Barbora Šujanová (3. místo ve vrhu koulí), Adéla Žáková (3. místo v běhu na 60m)  a Tereza Zmrzlá (5. místo ve skoku do výšky).

V krajském kole skončily naše reprezentantky na osmém místě. Ne všechny výkony z Vyškova se podařilo zopakovat a bohužel zasáhly naši sestavu i zdravotní problémy. Přesto jsme s atletickou výpravou velmi spokojeni a děkujeme sportovkyním za předvedené výkony a velkou bojovnost.

Zpět

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode