Dopravní hřiště

25.10.2016 11:02

Ve čtvrtek 20.října navštívili žáci 4. třídy dětské dopravní hřiště ve Vyškově. Bohužel nám tentokrát vůbec nepřálo počasí, bylo chladno, sychravo a celé dopoledne vydatně pršelo, a tak děti nemohly vyzkoušet své znalosti pravidel pro bezpečnou jízdu na silnicích v praxi a věnovaly se pouze  teoretické přípravě ve vyhřáté učebně.

V tříhodinovém bloku rozděleném dvěma přestávkami se žáci zábavnou formou seznámili se správným vybavením jízdního kola, dále s pravidly pro bezpečnou jízdu na kole a také se základními pravidly silničního provozu, aby se bez obav mohli stát jeho samostatnými účastníky. Na závěr pak instruktor pro vzdělávání malých cyklistů zjišťoval, co se žáci naučili a kolik si z výuky zapamatovali. Ti nejbystřejší byli za své odpovědi odměněni samolepkami, všechny děti pak dostaly bezpečnostní reflexní pásky a drobnou sladkost od slavkovského odboru dopravy, jenž finančně zajistil i autobusovou dopravu dětí na dopravní hřiště a zpět.

 Již nyní se těšíme na 13. červen 2017, kdy je naplánována druhá část dopravní výuky, a věříme, že na jaře k nám bude počasí milosrdnější.

Zpět

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode