Vystoupení žáků na Dnech Slavkova

08.06.2016 07:36

Slavkov u Brna oslavil o uplynulém víkendu významné jubileum – 600 let od udělení znakového privilegia králem Václavem IV.

K velkolepé oslavě této události přispěli také žáci naší školy. Chlapci a dívky z osmého ročníku ukázali, jak si představují historickou osobnost krále Václava IV. a co o ní vědí.  Zdramatizovali a předvedli několik výjevů z jeho života. A tak jsme mohli vidět, jak se Václav dostal do konfliktu s pražským arcibiskupem Janem z Jenštejna a také, jak by uvězněn českými pány, kteří mu vytýkali, že neplní své vladařské povinnosti. Z vězení mu podle pověsti pomohla krásná lazebnice Zuzana, která ho převezla na loďce.  S ní se také veselil na svém hradě při dobovém tanci, který na jevišti předvedly žákyně šestého ročníku naší školy.  V závěru vystoupení král Václav v podání žáka 8. A Marka Navrátila udělil slavkovským měšťanům znakové privilegium.

Fotografie našich žáků v dobových kostýmech svědčí o tom, že jak příprava, tak samotné vystoupení děti bavilo a společně s ostatními diváky prožily pěkný den.        

Zpět

© 2013 Všechna práva vyhrazena.