Velké úspěchy našich biologů

11.04.2014 14:29

V úterý 8. dubna se naši žáci zúčastnili okresního kola biologické olympiády v kategorii D (šesté a sedmé třídy). Téma letošního ročníku bylo „Světlo a barvy v přírodě“. Soutěžilo se v tradičních „disciplínách“ - praktické poznávání rostlin a živočichů, laboratorní práce a test teoretických znalostí. Každý účastník okresního kola navíc vypracoval vstupní úkol zaměřený na vlastní pozorování. Naši školu reprezentovaly žákyně 7. A třídy Veronika Klinkovská a Kateřina Pflimplová. Šestý ročník zastupoval Ondřej Mlčoch z 6. A. Všichni nám udělali obrovskou radost, protože se díky svým přírodopisným znalostem umístili na nejvyšších příčkách výsledkové listiny. Vítězkou se stala Veronika Klinkovská, Ondřej Mlčoch obsadil 3. místo a Kateřina Pflimplová skončila na pěkném 6. místě.
Týden před tím proběhla také biologická soutěž v kategorii C. Ani tady jsme nezůstali „bez medaile“. Skvělou stříbrnou pozici získala Hana Mlčochová z 8.A. Dvanáctým místem ji doplnila Markéta Krejčířová z 8.B.
Verča, Ondra i Hana budou naši školu i celý okres reprezentovat v květnovém krajském kole biologické olympiády. Přejeme jim hodně štěstí.

Zpět

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode