Turnaj v minikopané

23.09.2016 14:19

Jako vždy se začátkem školního roku začínají také sportovní soutěže. První proběhl turnaj v minikopané. Letošní ročník se konal za slunečného fotbalového počasí na našem hřišti. Celkově se turnaje zúčastnily čtyři základní školy (ZŠ Tyršova, ZŠ Komenského, ZŠ Křenovice a ZŠ Šaratice). Turnaj se odehrál stylem každý s každým, kdy jedno utkání trvalo 20 minut hrubého času. Konečné pořadí naplnilo i papírové očekávání, a tudíž se na 4. místě s jedním bodem umístili sportovci ze ZŠ Šaratice. Před nimi se o skóre umístili naši reprezentanti ze ZŠ Tyršova. Se šesti body obsadili stříbrnou příčku  žáci ze ZŠ Křenovice a z prvního postupového místa se radovali neporažení reprezentanti ZŠ Komenského.

               Naši chlapci nastoupili v prvním zápase proti ZŠ Křenovice. Celé utkání bylo vyrovnané, ale rozhodla kvalita v zakončení. Zatímco my jsme hned na začátku neproměnili tři velké tutovky, tak dle pravidla „nedáš – dostaneš“, přišly po našich individuálních chybách tresty. Z konečného skóre 4:1 se nakonec radovali hosté.

               Druhý zápas jsme nastoupili proti městskému rivalovi. I přes viditelnou převahu hráčů ZŠ Komenského jsme hráli disciplinovaně v obraně. Skvělý výkon podal také gólman. Do sedmé minuty si na naší obraně soupeř lámal zuby. Bohužel opět po individuálních chybách jsme soupeři darovali branky. Celkově tedy 8:2 pro „Komeňáky“.

               V posledním zápase proti ZŠ Šaratice jsme svedli přímý souboj o třetí místo. Utkání bylo vyrovnané, když na obou stranách excelovali brankáři. Naši se vždy ujali vedení, ale po chybách se na nás Šaratice vždy dotáhli. I přes závěrečný tlak se nám nakonec rozdílovou branku nepodařilo vsítit, a tak konečný výsledek byl 4:4. Díky celkově lepšímu skóre jsme nakonec bronzovou pozici obsadili my.

               V závěru bych chtěl chlapcům poděkovat za vzornou reprezentaci školy a věřím, že příště se popereme o postupovou pozici.

                                                                                                                                     Mgr. Petr Líznar 

Zpět

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode