Projekt "Rovná záda" přináší dobré výsledky

30.06.2015 08:05

Dlouhodobý školní projekt pro rovná záda i v letošním školním roce proběhl přesně podle naplánovaného harmonogramu. Stěžejní náplní projektu je výuka nepovinného předmětu Zdravotní tělesná výchova určená pro žáky druhých až pátých tříd na prvním stupni. Další, velmi důležitou roli, hraje spolupráce s odborným rehabilitačním pracovištěm B.Braun Avitum Austerlitz s.r.o. Díky této spolupráci probíhá na konci školního roku odborné vyšetření (kineziologický rozbor) držení těla dětí.
V letošním školním roce jsme zaznamenali již vynikající výsledky. U většiny žáků, kterým byla v předchozích letech shledána odchylka od správného držení těla, došlo k výraznému zlepšení. Velká část těchto žáků pravidelně navštěvovala během školního roku hodiny zdravotní tělesné výchovy buď v rámci prevence či nápravy vadného držení těla. Někteří rodiče se svými dětmi začali navštěvovat na naše doporučení rehabilitační zařízení.
Náplň školního projektu, spolupráce s rodiči a odborníky vede k včasnému podchycení a řešení v současné době civilizačního problému jako jsou vady a bolesti zad. V příštím školním roce bude projekt pro rovná záda na Základní škole Tyršova ve Slavkově u Brna pokračovat. Za zmínku stojí i spolupráce školy v rámci projektu s Mateřskou školkou Zvídálek.

Mgr. Hana Charvátová

Zpět

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode