Přijímací řízení na SŠ

05.12.2016 12:30

Žáci 9. ročníků se intenzivně připravují na přijímací řízení na střední školy. V rámci vyučování měli možnost besedovat se zástupci některých středních škol. Jednalo se o Gymnázium a Obchodní akademii Bučovice, SOŠ a SOU Vyškov, SŠ stavebních řemesel Brno – Bosonohy a ISŠ Slavkov u Brna. Zástupci uvedených škol se zúčastnili také třídních schůzek s rodiči žáků 9. ročníků, kde své školy představili. Rovněž naši absolventi, kteří studují na středních školách, se přicházejí podělit o zážitky ze svého studia a umožňují tak vycházejícím žákům získat představu o studiu na střední škole.

    V říjnu se vycházející žáci zúčastnili veletrhu vzdělávání a pracovních příležitostí ve Slavkově u Brna a v závěru listopadu navštívili Informační a poradenské středisko Úřadu práce ve Vyškově, kde měli žáci možnost seznámit se podrobně s nabídkou škol a povolání a také si vyřešit test všeobecných znalostí.

     Do konce listopadu bylo nutné podat přihlášky na obory středních škol s talentovými zkouškami – této možnosti využily 3 žákyně. Ostatní vycházející žáci musí doručit přihlášky na vybrané střední školy do 1. března. Zájemci o maturitní obory pak vykonají státní přijímací zkoušku z českého jazyka a literatury a z matematiky a její aplikace ve dvou termínech – 12. a 19. dubna 2017. Pro přijetí na střední školu bude rozhodující ten z testů, u něhož dosáhnou lepšího výsledku.

    Přejeme všem vycházejícím žákům šťastnou ruku při volbě školy a také úspěšné absolvování přijímacího řízení.

                                                                                                                         V. Křivánková

Poznámka: V rubrice PRO RODIČE - CESTA NA STŘEDNÍ ŠKOLU  jsou nejnovější informace k přijímacímu řízení na střední školy. 

Zpět

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode