O pohár starosty města

30.06.2016 21:50

V atletickém soupeření škol „O pohár starosty města“ zvítězila ZŠ Tyršova.

Pravidelně se na závěr školního roku utkávají vybraní sportovci obou slavkovských základních škol v soutěži O pohár starosty města. Forma tohoto zápolení se v průběhu let různě měnila. V letošním roce byla tato soutěž zorganizována jako atletická olympiáda žáků 1.- 5. ročníku. Vyučující obou škol nominovali vždy dva reprezentanty z daného ročníku na každou disciplínu. Závodilo se v běhu na 50 m, 150 m, 300 m, skoku dalekém, hodu raketkou a štafetovém běhu. Soutěž byla rozdělena do dvou částí. Nejdříve se utkali reprezentanti 1. -3. ročníku a po nich přišli na řadu čtvrťáci a páťáci.
K vidění byla celá řada velmi kvalitních výkonů, o které se postarali především členové oddílu Atletika Slavkov u Brna, kteří navštěvují jak ZŠ Komenského, tak ZŠ Tyršova. Některým z nich se podařilo zvítězit i ve dvou disciplínách. Byli to Ondřej Slezák a Matěj Poláček (1.ročník), Šimon Přerovský a Magdalena Hornová (3. ročník) a Adéla Červinková (5. ročník), všichni ze ZŠ Tyršova.
V bouřlivé sportovní atmosféře si celkové vítězství a putovní pohár starosty města Slavkova u Brna vybojovala ZŠ Tyršova, která porazila ZŠ Komenského celkovým skóre 26,5 : 15,5 bodu. Uznání zaslouží všichni účastníci závodu vzorně reprezentující své školy. Poděkování za bezproblémový průběh patří všem pedagogickým pracovníkům, kteří se na organizování akce podíleli.

Zpět

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode