Návštěva Městské knihovny Slavkov

05.10.2016 14:22

Součástí předmětu literární výchova v naší škole je také vlastní četba žáků. Na začátku školního roku dostanou žáci seznam doporučené četby, z něhož si vyberou nejméně tři knihy, které během roku přečtou a napíší si o nich zápis do čtenářského deníku. Snažíme se tak děti vést k četbě a lásce ke knihám.

Knihy si žáci mohou půjčovat jednak přímo ve škole v žákovské knihovně, jednak v Městské knihovně ve Slavkově nebo v obecních knihovnách ve svých obcích. Protože mnoho žáků do Slavkova dojíždí a v městské knihovně nikdy nebyli, pořádáme pro naše šesťáky pravidelně v září do knihovny exkurzi.

Také letos nás přivítala milá paní knihovnice a vysvětlila dětem, jak knihovna funguje, jaká je výpůjční doba a které knihy najdou v jednotlivých odděleních. Žáci si pak mohli knihovnu sami prohlédnout a zjistili, že se zde dá najít spousta zajímavého čtení. Někteří si hned založili výpůjční průkazky, aby mohli do knihovny chodit pravidelně.

Naše poděkování opět patří paní knihovnici J. Urbánkové za její milé přijetí, zajímavý a poučný výklad i za ochotné zodpovězení všech zvídavých dotazů.

Zpět

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode