Hadi v přírodopisném semináři

18.11.2014 15:22

Druhé listopadové úterý navštívila naši školu chovatelka terarijních zvířat paní Alena Májková z Hrušek a zpestřila tím výuku přírodopisného semináře žákům sedmých ročníků. Paní Májková má doma malou ZOO. Chová pavouky, hady, ještěry a psy. Ani jedno z jejích zvířat nespadá do seznamu nebezpečných druhů. Výjimku tvoří sklípkani, kteří ale podle zákona jako bezobratlí nejsou zvířata, ale věci, takže se na ně, jak nám prozradila, ustanovení o nebezpečných zvířatech nevztahuje.
Paní Májková žákům přednášela tentokrát o hadech. Sama říká, že z hadů měla snad všechny, kteří nejsou jedovatí. Žáci se dozvěděli mnoho důležitých údajů pro chov hadů, připomněli si jejich stavbu těla, životní podmínky a způsob rozmnožování. Sami se přesvědčili, že kůže hadů je opravdu suchá, protože si mohli pohladit např. užovku japonskou, krajtu kobercovou nebo korálovku kalifornskou.
Přednáška se všem žákům moc líbila a už se těší na další setkání s paní Májkovou, která nám slíbila, že na jaře se opět uvidíme. Tentokrát si budeme povídat o pavoucích.

Zpět

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode