Ekologická vycházka žáků 9. ročníku

23.04.2015 17:53

22. dubna většina žáků devátého ročníku absolvovala přijímací řízení na střední školy. Ti šťastnější, kteří měli volné dopoledne, se zúčastnili ekologické vycházky.
Vyrazili jsme v osm hodin od své oblíbené školy směrem na „Urbánek“ a cestou si užívali krásného jarního počasí a nádherně rozkvetlé přírody. Vycházka pokračovala kolem Kroužeckého dvora na hřebenatkový útes, který je známým nalezištěm třetihorních mlžů. Na dně bývalého moře jsme všichni na chvilku vydechli a občerstvili se. Dále jsme putovali kolem nově vytvořeného rybníčku na Lutršték, podél mrazového klínu a přes Němčany do Hodějic.
Cestou jsme měli možnost pozorovat práce na budování kanalizace v obou těchto obcích a v Hodějicích jsme z povzdálí sledovali výstavbu nové čistírny odpadních vod. Poslední úsek vycházky kopíroval tok řeky Litavy až do Slavkova. Obdivovat jsme mohli nejen přírodu, ale také protipovodňová opatření, která změnila vzhled Litavy i jejího okolí.
Unaveni, ale spokojeni jsme se v poledne rozcházeli od slavkovského rybníka po patnáctikilometrové procházce, která nám přinesla poučení, zábavu a prospěla i naší fyzické kondici.

V. Křivánková

 

Zpět

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode