Den Země

19.04.2017 12:42

Den Země je den věnovaný planetě Zemi, který každoročně připadá na 22. dubna. Jde o ekologicky motivovaný svátek, upozorňující lidi na dopady ničení životního prostředí. První Den Země byl slaven v San Francisku roku 1969, i když tato akce byla spíš zamýšlena jako happening proti válce ve Vietnamu. O rok později začala svátek slavit OSN a v roce 1990 se k Americe připojil zbytek světa. 22. duben se stal Mezinárodním dnem Země. Dnes jej slaví více než miliarda lidí ve světě bez ohledu na původ, víru či národnost.
V rámci Dne Země podnikají žáci naší školy každoroční exkurze zaměřené na životní prostředí, a to zejména v našem nejbližším okolí. Tentokrát jsme využili nepřítomnost devátých ročníků (zkoušky na střední školy) a uspořádali akci ve středu 19. dubna. Bohužel se nevydařilo počasí. Proto jsme exkurze časově zkrátili.
Žáci šestého ročníku navštívili kompostárnu ve Slavkově. Sedmáci navštívili čističku odpadních vod. Žáci osmých ročníků se zajeli podívat na třídírnu separovaného odpadu ve Vyškově a úpravnu vody ve Lhotě u Vyškova. 
Naše poděkování patří zástupcům jednotlivých organizací, kteří nám věnovali svůj čas a poskytli našim žákům zajímavý výklad (TSMS Slavkov u Brna, VaK Vyškov a.s.).

Zpět

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode