Den Země

25.04.2016 14:55

Den Země je den věnovaný planetě Zemi, který každoročně připadá na 22. dubna. Jde o ekologicky motivovaný svátek, upozorňující lidi na dopady ničení životního prostředí. První Den Země byl slaven v San Francisku roku 1969, i když tato akce byla spíš zamýšlena jako happening proti válce ve Vietnamu. O rok později začala svátek slavit OSN a v roce 1990 se k Americe připojil zbytek světa. 22. duben se stal Mezinárodním dnem Země. Dnes jej slaví více než miliarda lidí ve světě bez ohledu na původ, víru či národnost.
V rámci Dne Země podnikají žáci naší školy každoroční exkurze zaměřené na životní prostředí. Letos akce probíhala už ve čtvrtek 21.4. a byla spojena i s akcí "Ukliďme Česko 2016."
Žáci šestého ročníku navštívili kompostárnu ve Slavkově a po cestě zpět pomohli s úklidem veřejných ploch. Sedmáci navštívili nový i starý slavkovský vodojem a čistírnu odpadních vod. Žáci osmých ročníků navštívili skládku odpadu v Kozlanech, třídírnu separovaného odpadu ve Vyškově a úpravnu vody ve Lhotě u Vyškova. Deváťáci, kteří nemuseli odjet k přijímacímu řízení na střední školu, absolvovali exkurzi ve Slavkově na zámku.
Naše poděkování patří zástupcům jednotlivých organizací, kteří nám věnovali svůj čas a poskytli našim žákům zajímavý výklad (TSMS Slavkov u Brna ve spolupráci s panem Radkem Lánským, VaK Vyškov a.s., Respono Vyškov a.s.).

Zpět

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode