Den Země na Tyršovce

23.04.2014 12:57

Den Země je den věnovaný planetě Zemi, který každoročně připadá na 22. dubna. Jde o ekologicky motivovaný svátek, upozorňující lidi na dopady ničení životního prostředí. První Den Země byl slaven v San Francisku roku 1969, i když tato akce byla spíš zamýšlena jako happening proti válce ve Vietnamu. O rok později začala svátek slavit OSN a v roce 1990 se k Americe připojil zbytek světa. 22. duben se stal Mezinárodním dnem Země. Dnes jej slaví více než miliarda lidí ve světě bez ohledu na původ, víru či národnost.
V rámci Dne Země podnikají žáci naší školy každoroční exkurze zaměřené na životní prostředí, a to zejména v našem nejbližším okolí.
Žáci šestého ročníku navštívili kompostárnu ve Slavkově, zasadili 5 nových stromů a po cestě z kompostárny ještě pomohli s úklidem veřejných ploch. Sedmáci navštívili nový slavkovský vodojem a žáci osmých ročníků se zajeli podívat na skládku do Kozlan, třídírnu separovaného odpadu ve Vyškově a úpravnu vody ve Lhotě u Vyškova. Deváťáci se v té době snažili ze sebe dostat to nejlepší u přijímacích zkoušek na středních školách.
Naše poděkování patří zástupcům jednotlivých organizací, kteří nám věnovali svůj čas a poskytli našim žákům zajímavý výklad (TSMS Slavkov u Brna, VaK Vyškov a.s., Respono Vyškov a.s.).

Zpět

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode